Marjolein Knuit

Interview met Marjolein in Geestdrift

interviewscan1Het glossy tijdschrift van de Letteren-faculteit, Geestdrift, heeft dit blok uitgepakt met een werkspecial vol stukken over studie en beroepsperspectieven en daar kan een interview met mij natuurlijk niet in ontbreken!

Omdat ik al aardig wat journalistieke activiteiten op mijn CV heb staan, werd ik benaderd door Lisa Jap-a-Joe voor een interview over hoe ik dat heb aangepakt en wat ik hiermee wil bereiken. Nee, ik hoef geen eigen column in de Viva, ik wil serieus worden genomen als schrijfster en journaliste en het interview uit Geestdrift geeft daar een aardig beeld van (hoewel ik mijn schoolkranten van de middelbare school niet mee zal sturen met mijn sollicitatiebrief voor de Master Journalistiek & Media in Amsterdam…).
In het intro boven het hele artikel met de veelbelovende titel ‘CV-tijgers’, word ik samen met twee andere ambitieuze studenten als volgt aangekondigd:

Je kunt dan wel na vier jaar je papiertje op zak hebben, maar zonder een greintje werkervaring, of iets dat uberhaupt getuigt van enige interesse in je beroepsveld, kom je er tegenwoordig niet meer. Oei… breekt daar enige paniek uit? En terecht! Geestdrift sprak met drie studenten die laten zien hoe het wel moet.

Geef je reactie