Marjolein Knuit

Clouseau ontroert in Wisseloord studio’s

koenenkrisZe moesten er om half vier ‘s ochtends voor opstaan, maar het hartverwarmende onthaal in de Wisseloord studio’s maakte veel goed voor de Vlamingen van Clouseau. Afgelopen vrijdagochtend waren Koen en Kris Wauters te gast in het Radio 2 programma De gouden uren  met Daniel Dekker. In het intieme gezelschap van een twintigtal gelukkige fans (waaronder ondergetekende) brachten ze vijf nummers, waarvan vier van de nieuwe cd Vanbinnen. Het bewijs dat Clouseau niet alleen in stampvolle Sportpaleizen kan knallen, maar ook in een knusse studio het publiek stil krijgt met juweeltjes als Ik denk aan jou en Daar gaat ze.

Het Nederlandse offensief waar Clouseau de afgelopen weken mee bezig is geweest, begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. Er wordt geestdrift meegeklapt en meegezongen op Hier bij jou en Ik zie de hemel; alleen de aanstekers ontbreken er nog aan. Samen met gitarist Tom Vanstiphout en percussionist Frank Michiels weet Clouseau tegelijkertijd te ontroeren en op te zwepen. In de knusse ruimte, waarin het publiek plaats heeft op luie banken en stoelen, komt de muziek goed tot zijn recht.

Tussendoor beantwoordt Koen wat vragen van Daniël Dekker, waarbij de halve Clouseau-biografie langskomt. Ook het mislukte songfestivalavontuur van Clouseau komt nog even om de hoek kijken: volgens Daniël was het niet voor niets dat het nummer dat ze destijds brachten Geef het op heette. Koen geeft aan zich echter liever op de toekomst te richten, met de nieuwe dvd van hun concerten in het Sportpaleis, de nieuwe cd Vanbinnen en een nieuwe concertreeks en album in het verschiet.

Hoewel alle fanatieke aanwezigen Vanbinnen natuurlijk al lang in hun bezit hebben, deelt Radio 2 alle bezoekers een exemplaar uit om uitgebreid te laten bekrabbelen door Koen en Kris. Een relaxed sfeertje dus, en die blijft ook na de uitzending nog geruime tijd hangen. Geduldig en vriendelijk poseren de mannen voor de nodige foto’s en zetten ze krabbels op T-shirts en cd’s. Ook ik laat me verleiden om mijn cd door Koen te laten signeren. Maar van mijn Clouseau T-shirt blijft ie af. Zo’n mooie handtekening heeft ie nou ook weer niet.

Geef je reactie