Marjolein Knuit

Inpakken en afslanken maar

Centimeters lichaamsomvang kwijtraken zonder dat je er iets voor hoeft te doen: het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Vanaf december kan het, bij schoonheidssalon Balance in Barneveld. Verslaggeefster Marjolein Knuit testte de zogenaamde ‘universal contour wrap’ en verloor bij elkaar opgeteld 15,5 centimeter.

Het klinkt als de zoveelste methode om op wonderbaarlijke wijze slanker te worden, maar de universal contour wrap heeft een medische achtergrond. De behandeling, waarbij het lichaam van top tot teen wordt ingepakt met in dode zee klei gedrenkte windsels, werd aanvankelijk gebruikt bij lever- en nierpatiƫnten. De werking van de windsels is namelijk dat ze ontgiften: het lichaam wordt ontdaan van allerlei gif- en afvalstoffen. Een bijkomstigheid hiervan is dat met het afvoeren van de gifstoffen ook de centimeters verdwijnen.

Wat dus begon als een bijeffect van een medische behandeling is in de cosmetische wereld aangegrepen als een nieuwe afslankmethode. Joke Rosendal, eigenares van de Barneveldse schoonheidssalon Balance, is erg enthousiast over de nieuwe behandeling. Voordat ze besloot de behandeling in haar salon aan te bieden, heeft ze zichzelf ook laten inpakken met de windsels en raakte na drie behandelingen 55 centimeter kwijt. Daarna heeft Joke haar man en dochters onder handen genomen om op te oefenen.

Michelin-mannetje
Nu is het mijn beurt om de proef op de som te nemen. Als ik ben gewogen en op achttien plaatsen ben opgemeten, kan het inpakken beginnen. 28 grijs/bruine windsels liggen op mij te wachten in een tank met warme bruine drab: de dode zee klei. Joke wringt ze uit zodat ze niet meer druppelen en begint me vanaf mijn enkel in te pakken. Na een kwartier is er haast geen plekje van mijn lichaam meer onbedekt, behalve mijn gezicht. Ik voel me net een michelin-mannetje.

Om de warmte te bewaren en zo de werking van de windsels te optimaliseren, krijg ik daarna een zilverkleurig pak aan. Dan mag ik een uurtje ontspannen terwijl de klei zijn werk doet. Toch ben ik blij als de windsels er daarna weer afmogen want echt comfortabel zat het niet. Eenmaal bevrijd van de windsels voel ik me licht en fris. Er is geen spoortje klei op mijn lijf achtergebleven, dus ik hoef niet eens te douchen.

In de spiegel bekijk ik het resultaat. Mijn taille is duidelijker slanker en ook mijn bovenbenen zien er een stuk strakker uit. De metingen van Joke achteraf bevestigen dit: zonder dat ik er iets voor heb hoeven doen zijn er rond mijn benen en middel centimeters verdwenen. Het resultaat verschilt per persoon, maar Joke garandeert een verlies van minimaal vijftien centimeter in totaal. Als dit niet wordt gehaald, hoeft de klant de kosten van de behandeling niet te betalen.

Blijvend resultaat
Joke begint in december met de behandeling in haar salon, maar ze heeft nu al een aantal boekingen staan. Het mooie aan de universal contour wrap is volgens Joke dat het resultaat blijvend is: “de gifstoffen die worden afgevoerd, blijven ook echt weg”, legt ze uit. Daarnaast activeert de behandeling de lymfeklieren, waardoor de afvoer van de gifstoffen wordt gestimuleerd. Met meerdere behandelingen kan het resultaat vergroot worden. EĆ©n behandeling kost 75 euro, een kuur van drie behandelingen kost 210 euro.

De universal contour wrap is niet de meest comfortabele manier om af te slanken, maar eenvoudig is het wel. Voor je het weet pas je in een maatje kleiner, volgens Joke. En een resultaat van 15,5 centimeter eraf vind ik een bemoedigend begin. Voor meer informatie of boekingen is Joke Rosendal te bereiken via haar website www.schoonheidssalonbalance.nl of op telefoonnummer 0342-421299.

Geef je reactie