Marjolein Knuit

Een cd vol positieve vibes

CLOUSEAU – VONKEN EN VUUR

Terwijl Nederland nauwelijks nog wat van Clouseau verneemt, maken de broertjes Wauters in Belgiƫ de ene cd na de andere. Het laatste album heet Vonken & Vuur en lijkt in de verste verte niet op klassiekers als Passie of Daar gaat ze. Wel is het een cd vol positieve vibes, met energieke popnummers met een randje.

De laatste albums van Clouseau zijn steeds meer op elkaar gaan lijken: eenvoudige melodieƫn, elektronische deuntjes en in elk refrein een liefdesverklaring. Vonken & vuur breekt met die formule. De gitaren zijn onder het stof vandaan gehaald en zorgen voor een flinke dosis energie in nummers als De tegenpartij, als het even kan met een boodschap. Verdraagzaamheid is een terugkerend thema in de nieuwe nummers van Clouseau, eentje die zich goed laat leiden door de rake teksten en de soms gevoelige en soms rockende gitaren.

Niet bij alle nummers komt dit even goed uit de verf; Erop los en Alles draait zijn niets meer dan B-kantjes. Gelukkig zijn er nummers als Hoelang en Casanova om dit goed te maken. De nog altijd warme en gevoelige stem van zanger Koen Wauters komt goed tot zijn recht en zorgt samen met dertien verrassende en afwisselende nummers voor een cd waarvan je vrolijk wordt.

Geef je reactie