Marjolein Knuit

Paaskaarten sturen

Wat? Een soort kerstkaart, maar dan met Pasen
Waarom? Omdat je iemand fijne paasdagen toewenst denk ik
Wie doet dat? Niemand volgens mij

Iedereen doet wel iets met Pasen. Meestal betekent ‘iets’ eieren schilderen, met de ene helft van Nederland naar de Ikea of met de andere helft naar het strand. Maar wat ik nog niemand heb zien doen is paaskaarten sturen. Ik heb er althans nog nooit een gekregen.

Hoewel ik Pasen een leukere feestdag vind dan Kerst (want dan zit je maar in je goeie goed aan de keukentafel de hele dag spelletjes te doen) zou het nooit in me opkomen om iemand een paaskaart te sturen. Maar ze bestaan dus wel, zag ik toen ik langs de Ako liep. Een heel rek vol kaarten van kuikentjes en konijntjes. Liehief! Maar hallo, Pasen is toch geen dierendag? Met Pasen herdenken we (de christenen in elk geval) dat Jezus na drie dagen in een slecht geventileerde tombe te hebben gelegen, opstond uit zijn graf. Maak daar maar eens een vertederende illustratie bij, Hallmark!

Maar nee dus, we moeten het doen met dat ene rek gele dierenkaarten. Maar, lieve kaartverkopers, wat moeten we daarmee als de praktische randvoorwaarden ontbreken? Bestaat er zoiets als paaszegels die goedkoper zijn dan de gewone postzegels? Nee. Bestaan er ophangsystemen waarin je je ontvangen paaskaarten tentoon kunt stellen? Nee. Slecht over nagedacht weer.

Bovendien bestaat er geen lekker lopende paasgroet die je op je kaart kunt schrijven. Iets wat net zo lekker bekt als ‘prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’. De enige optie is misschien ‘vrolijk Pasen en een gelukkig voorjaar’, maar erg overtuigend klinkt dat niet.

Pasen is, ondanks alle aandacht in Allerhande en aanverwante bladen, een beetje een tweederangs feestdag. En wie stuurt er nou een kaart naar iemand ter ere van een tweederangs feestdag? Dat is alsof je iemand feliciteert met zijn overleden hamster. Ik geef paaskaarten sturen twee sterren. Omdat het wel altijd leuk is om een kaart te krijgen en omdat ik konijnen toevallig lief vind.

Geef je reactie