Marjolein Knuit

Huidkleurig ondergoed

Wat? Oma-lingerie
Waarom? Omdat het niet alleen voor oma’s is

Bij huidkleurig ondergoed denk je misschien gelijk aan je oma of Bridget Jones, maar die oudewijvenreputatie is zwaar onterecht. Hoe lelijk, a-sexy en jakkiebah het ook is, huidkleurig ondergoed, of vleeskleurig zoals het officieel heet, zou verplicht moeten worden in de kledingkast van elke vrouw. Maar mannen mogen deze recensie ook lezen hoor.

Iedere vrouw weet dat je onder een wit T-shirt geen zwarte of felgekleurde beha moet aantrekken. En dus doen de meeste vrouwen in zo’n geval meestal een wit exemplaar aan. Met als gevolg dat je de beha dus gewoon ziet zitten. Met een beetje mazzel (of pech) kun je zelfs zien of het een Hunkemöllertje of Marlies Dekkertje is.

Dat komt doordat je huid – en nou komt het –  huidkleurig is. No way! En een witte beha niet. Wat?! En dat verschil zie je door je witte kleding heen. Trek je een beha aan in dezelfde kleur als je huid; probleem opgelost. Superlogisch! Toch zie ik bijna nooit iemand met een huidkleurige beha of string. En in de lingeriewinkel hangt het vleeskleurige assortiment altijd ergens achterin weggestopt. Er hangt nog net geen bordje ‘voor oma’s en andere oude wijven’ boven.

In de modewereld is het dragen van huidkleurig ondergoed helemaal geen schande. Sterker nog, het is verplicht voor modellen die voor het eerst kennis maken met een potentiële opdrachtgever. Heb ik zelf gezien bij Holland’s Next Top Model. Het vieze gezicht dat die meisjes trekken wanneer ze te horen krijgen dat ze hun gestippelde onderbroekjes moeten inruilen voor oma-ondergoed spreekt boekdelen.

Het andere geslacht zal het me misschien niet in dank afnemen, maar ik vind dat huidkleurig ondergoed in ere hersteld moet worden. Ik begin alvast met het geven van 5 sterren.  En nu met z’n allen naar de lingerieafdeling van de HEMA.

Geef je reactie