Marjolein Knuit

Sterker van Nick en Simon is een aangename verrassing

Met hun toegankelijke popliedjes maken Nick en Simon sinds 2006 pleinfeesten en piratenfestijnen in heel Nederland onveilig. Je ziet ze in commercials en televisieprogramma’s, maar in koninklijk Carré zou je de Volendammers misschien niet zo snel verwachten. Dat ze juist daar hun nieuwe album Sterker presenteerden, schept hoge verwachtingen: zouden Nick en Simon op hun nieuwe plaat volwassen zijn geworden?

Sterker is het zesde studioalbum van Nick en Simon en al goud voordat het uitkwam. Het bevat veertien tracks waarvan er twee eerder dit jaar als single zijn uitgebracht: ‘Alles overwinnen’ en ‘Vrij’. Die nummers zijn een representatief voorproefje van de rest van het album: catchy, energiek en met een lager pleinfeestgehalte dan de vorige cd’s.

Lees de rest van deze recensie op Cultuurbewust.nl.

Geef je reactie