Marjolein Knuit

Zondag

Wanneer? Tussen zaterdag en maandag
Lekker vrij! Lekker vervelen zal je bedoelen

Zondag en ik hebben een haat-liefdeverhouding. Dat komt doordat zondag me vroeger altijd teisterde met kerkbezoek, wandelingen maken en op visite gaan. En nog steeds vind ik zondag de stomste dag van de week.

Officieel hoort zondag gewoon bij het weekend. Maar zo vrolijk en vrij als ik me op zaterdag voel, zo depri en down voel ik me the day after. Ik ben heel goed in luieren, vooral op doordeweekse dagen als ik eigenlijk hard aan het werk moet zijn, maar op zondag voel ik me alleen maar rusteloos. Leuke dingen doen lukt ook al niet, want alles is hier op zondag dicht. Blijft over: naar de kerk gaan (argh!), wandelingen maken (dubbel argh!) en op visite gaan (driedubbel argh!).

Er is maar een ding erger dan moeten werken en dat is vrij zijn en er niet van kunnen genieten. En dat gebeurt me dus elke week opnieuw. Daar komt nog bij dat het op zondag bijna altijd rotweer is. Ik ben dus min of meer veroordeeld tot binnen zitten en wachten Boer zoekt Vrouw begint.

Het maakt niet uit of ik op zondag thuis ben of na een wilde nacht wakker word in een logeerbed in Amsterdam-Noord; de zondag voelt overal even kut. Behalve misschien op een willekeurig Bounty-eiland. Voor de rest is zondag volgens mij een samenzwering tussen de weergoden en de KRO.

Geef je reactie