Marjolein Knuit

Grote en kleine namen maken succes van Deventer Jazz Festival

Het Deventer Jazz Festival is een vrij nieuwe naam in festivalland: vorig jaar vond de eerste editie plaats. Voor de tweede is gekozen voor dezelfde opzet  – verschillende podia in de Deventer Schouwburg – en is een mooie rij artiesten opgetrommeld, van beginnende conservatoriumstudenten tot grote namen als New Cool Collective en Wouter Hamel. In combinatie met de goede sfeer zorgde deze sterke programmering voor een succesvolle avond.

Voor aanvang van het programma  staat DJ Blue Flamingo in de foyer van de schouwburg ouderwetse singletjes te draaien. Met zijn witte bolhoed lijkt hij zo te zijn weggelopen uit het Amerika van halverwege de vorige eeuw.  Even later begint pianist Miguel Rodriguez aan zijn set, terwijl in de andere foyer Luz optreedt: een getalenteerd studentenduo dat wordt bijgestaan door cellist Jonas Pap. Met een mix van Brazilliaanse samba’s, bossa nova’s en fado weten Rick Snelting en Annelore Horn het toegestroomde publiek in vervoering te brengen.

Lees de rest van deze reportage op Cultuurbewust.nl.

Geef je reactie