Marjolein Knuit

Rutger bakt: een persoonlijk kookboek over bakken met passie

Net als de rest van Nederland keek ik vorig jaar watertandend toe hoe Rutger de sterren van de hemel bakte in Heel Holland Bakt (Omroep MAX). Amper een jaar later heeft de 27-jarige Rutger van den Broek een eigen kookboek op zijn naam staan, met 70 recepten voor taarten, cakes en nog veel meer.

Het zat er natuurlijk dik in dat er een kookboek van Rutger zou komen. Maar aan alles is te zien dat ‘Rutger bakt’ geen overhaast project is geworden. In maar liefst 255 pagina’s neemt Rutger de tijd om zijn passie voor bakken over te brengen op zijn lezers. Niet alleen met recepten, maar vooral ook met zijn persoonlijke verhaaltjes, over hoe een recept tot stand is gekomen of met welke taart hij zijn vriend heeft verleid (de fraisier).

Niet standaard, wel toegankelijk

De recepten zijn ingedeeld in 6 overzichtelijke hoofdstukken. Je zult geen taarten of koekjes tegenkomen die Rutger ook bakte in Heel Holland Bakt, maar wel een heleboel andere lekkere dingen. Het leuke is dat het geen standaard taarten zijn, maar dat ze tegelijkertijd wel toegankelijk zijn. Ik heb nog nooit een aardbeienslof of paleisbanket gemaakt maar ik krijg meteen zin om het te proberen!

Lees de rest van deze review op mijn blog toetjesentaarten.nl!

door Marjolein Knuit

Geef je reactie