Marjolein Knuit

Heel Holland Bakt: 100 recepten voor beginners en gevorderden

Heel Holland Bakt kookboekNa de tv-hit van vorig jaar en het bakboek van winnaar Rutger dat onlangs uitkwam, is nu het officiële Heel Holland Bakt-boek verschenen. Een dik boek met recepten van de deelnemers uit het eerste seizoen van Heel Holland Bakt, voorwoord van jury Robert van Beckhoven en Janny van der Heijden en handige howto’s.

De populariteit van Heel Holland Bakt (de Nederlandse versie van The Great British bake-off) was vorig jaar niet te stuiten. Het niveau lag hoog: Rutger, Evert, Narcis en de andere kandidaten toverden elke week fantastische taarten, broden en gebakjes uit hun oven. Een aantal recepten stond al online op de website van Heel Holland Bakt, maar nu zijn ze dus ook in boekvorm gegoten.

Hollands en Brits

Met het rood-wit-blauwe lintje en de foto’s uit het televisieprogramma is het op het eerste gezicht een echt Hollands boek geworden. Maar de makers hebben een groot deel van de recepten overgenomen uit het bakboek van het Britse programma; niet heel Hollands dus. Persoonlijk vind ik het heel jammer dat er geen namen staan bij de recepten die wel uit Heel Holland Bakt komen. Onhandig voor de lezer die juist op zoek is naar de amandeltulband van Rutger en jammer voor de deelnemers zelf, die nu niet veel eer hebben van hun werk.

Lees de rest van deze review op mijn blog toetjesentaarten.nl! 

Geef je reactie