Marjolein Knuit

Home baked van Yvette van Boven: lekker bakken zonder fratsen

HomebakedZin om iets te bakken? Tussen de 200 recepten in ‘Home baked’ van Yvette van Boven vind je altijd wel iets lekkers. Met het derde boek van deze Iers-Nederlandse duizendpoot (kok, foodstylist, illustrator en culinair redacteur) kan elke thuisbakker gelijk aan de slag.

Dit is het eerste boek van Yvette in mijn boekenkast en er past gelijk niks meer bij. Met bijna 400 pagina’s is het een flinke jongen! De recepten zijn handig ingedeeld, in soms verrassende hoofdstukken, zoals het hoofdstuk ‘voor de hond’. Apart. Superhandig zijn de lintjes waarmee je je favoriete makkelijk kunt opzoeken. Hadden alle kookboeken dat maar!

Samen in de keuken

Als je begint te lezen voelt het alsof Yvette bij je in de keuken staat en je al keuvelend samen een beslagje in elkaar flanst. Ze beschikt over een heerlijk informele schrijfstijl en is lekker nuchter, zo van: bakken is geen hogere wiskunde en het moet vooral leuk zijn. En als er een keer iets mislukt, hebben we in elk geval het SOS-hoofdstuk van Yvette, waarin ze uitlegt hoe je omgaat met noodgevallen in de keuken. Handig!

Lees de rest van deze review op mijn blog toetjesentaarten.nl!

Geef je reactie