Marjolein Knuit

Rutger bakt feestelijk: van charlotte tot soesjestoren

Rutger bakt feestelijkDat wordt nog lastig kiezen deze Kerst: wordt het de frambozencharlotte, aardbeientiramisu of de chocolade-sinaasappelmoelleux? In zijn tweede boek ‘Rutger bakt feestelijk’ deelt Rutger 40 van zijn favoriete recepten voor de feestdagen. Niet alleen desserts, maar ook feestelijke koekjes, kerststol en oliebollen. Er staat zoveel lekkers in dat ik blij ben dat we in Nederland niet 1 maar 2 kerstdagen hebben!

6 hoofdstukken, 40 recepten

Het boek is iets kleiner en dunner dan zijn debuut, ‘Rutger bakt’. Voorin staan de dingen die ik zelf altijd oversla (sorry Rutger): uitleg van bakbegrippen en -technieken, basisingrediĆ«nten en tips en trucs. Ik blader direct door naar de recepten, die zijn verdeeld over 6 hoofdstukken: brunch, bij de koffie, dessert, grand dessert, bij de bubbels en basisrecepten.

Verleidelijk

Alle recepten zijn voorzien van een paginagrote foto van het gerecht, prachtig gestyled en verleidelijk in beeld gebracht. Alleen jammer dat de foto van de frambozencharlotte niet helemaal scherp is. De foto van Rutgers chocoladetaartjes met gesmolten binnenkant (moelleux) zijn daarentegen on-weer-staan-baar. De foto’s van Rutger met zijn vrienden en familie aan feestelijk gedekte tafels maken van ‘Rutger bakt feestelijk’ weer een persoonlijk boek.

Lees de rest van deze review op mijn blog toetjesentaarten.nl!

Geef je reactie