Marjolein Knuit

Menno ‘Heel Holland Bakt’ de Koning maakt bakken stoer

Menno heel holland baktAls je Heel Holland Bakt wint, wordt er een heleboel van je verwacht. Helemaal als je voorganger ideale schoonzoon Rutger van den Broek is die al twee succesvolle bakboeken op zijn naam heeft staan. Menno de Koning heeft zich daar niet door laten afschrikken toen hij aan de slag ging met zijn eigen bakboek. Het resultaat, Bakken met Menno, is een stoer en origineel boek met de favoriete recepten van de beste thuisbakker van 2014.

Voor wie Menno niet kent: deze Haagse hipster deed vorig jaar mee aan het tv-programma Heel Holland Bakt van Omroep Max. In de finale versloeg hij Beth en Anouk met zijn Captain America-taart. Een taart waar hij veel aan te danken heeft, en die dus ook een plekje op de cover van zijn boek verdient.

Pretzels en pindakaas

Menno houdt van strips, fantasy games en eigenlijk alles wat Amerikaans is. Dat zie je terug in zijn bakboek. Niet alleen in de vormgeving, met hier en daar typisch Amerikaanse illustraties, maar ook in de recepten: taarten met cola en pindakaas, donuts, pretzels. Het is leuk om te zien dat Menno zijn eigen identiteit zo in zijn recepten heeft gelegd. En natuurlijk mag een Haags recept ook niet ontbreken: ik ben superbenieuwd naar zijn Haagse kakker.

Lees de rest van deze review op mijn blog toetjesentaarten.nl!

Geef je reactie