Marjolein Knuit

Uit Pauline’s keuken: een van de leukste foodblogs in boekvorm

uitpaulineskeukenAls je op Google een lekker en makkelijk recept zoekt, kom je al snel uit op het blog Uit Pauline’s keuken. In aanvulling op haar blog heeft Pauline Weuring nu ook een kookboek gemaakt. Een kookboek dat haar levensmotto ‘live, love, eat’ uitademt. En dat is gelukt! Uit Pauline’s keuken is een vrolijk boek waarvan je gelijk zin krijgt om de keuken in te duiken, en om allerlei weckpotten, keukentouw en houten broodplanken te kopen.

Pauline heeft een van de meest succesvolle foodblogs van Nederland. Elke dag post ze nieuwe recepten en deelt ze foto’s van haar ontbijt en lunch met haar Instagram-volgers. Je kunt haar ook kennen van Het Voedselzandloper Kookboek, dat ze samen met Kris Verburgh maakte. Haar nieuwe boek bevat bijna 100 recepten voor alle gangen, waarvan de taarten en nagerechten bij mij natuurlijk het populairst zijn.

Recepten voor elke dag van de week

Het is alsof je door een papieren versie van Pauline’s blog bladert: veel wit en mintgroen, mooie foto’s en een prettige schrijfstijl. De recepten zijn zonder uitzondering kort en bondig, zodat je gelijk aan de slag kunt, ook op drukke doordeweekse dagen. Koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Pauline gebruikt ook wel eens niet zo voor de hand liggende ingrediĆ«nten, zoals zoete aardappel en havermout (al is dat weer helemaal hip geloof ik). Veel variatie dus. Zo wordt het makkelijk om elke dag weer wat nieuws op tafel te zetten.

Lees de rest van deze review op mijn blog toetjesentaarten.nl!

Geef je reactie